Инвестициите на дружеството за настоящия туристически сезон възлизат на над 1.5

...
Инвестициите на дружеството за настоящия туристически сезон възлизат на над 1.5
Коментари Харесай

„Слънчев бряг“ АД започна подготовка на инфраструктурата за сезон 2023 в най-големия курортен комплекс у нас

Инвестициите на сдружението за сегашния туристически сезон възлизат на над 1.5 милиона лв.

Вече са почнали дейностите по възобновяване, поправки и създаване на инфраструктура в Слънчев бряг, зона Изток. Полагат се нови тротоарни настилки, асфалтират се улици навътре в комплекса, нова маркировка, подменят се осветителни тела, реализират се действия по озеленяване и обезпаразитяване на зелените площи, профилактика на видеонаблюдението, възвръщат се обекти, деформирани от зимата и атмосферните условия. Към момента ремонтни дейностите се правят по крайбрежна алея, алея „ Кубан “, ул. „ Първа “, наоколо до хотелите „ Зефир “ и „ Гларус “, както и в парковите пространства и зелените площи и по отводнителните шахти.

„ Слънчев бряг “ АД стартира подготовката на летен туристически сезон 2023 в средата на месец март 2023 година и ще продължи до началото на месец май т. година Дружеството, притежател и оператор на инфраструктурата в най-големия курорт у нас, ще влага над 1.5 милиона лв. в инфраструктурата в комплекса за сегашния сезон. Инвестициите за този сезон в озеленяване, обезпаразитяване и паркоподдържане ще бъдат в размер на 360 000 лева За ремонтите на асфалтови настилки – над 210 000 лева, а за ремонт на остарели и полагане на нови тротоари на 11 местоположения в регион Север и регион Юг – 250 000 лева Прогнозната стойност на електрическата сила за улично осветяване  и видеонаблюдение на Слънчев бряг, зона Изток, за тази година е за над 185 000 лева. 

Припомняме, че „ Слънчев бряг “ АД стопанисва и ръководи инфраструктурата в зона Изток в комплекса - алеи, улици, зелени площи, ситуирани на към 650 000 кв. м., лична ВиК мрежа, както и в зона Запад към 55 000 кв. м земя, включително оранжерия и складови пространства. „ Слънчев бряг “ АД не има туристически обекти – хотели, заведения и други и не прави туроператорска активност. От 2011 година няма приходи от инфраструктурни такси, а вложенията в инфраструктурата са от доходи от лична активност. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР